ÖNSKAR ER EN TREVLIG KVÄLL



Jag önskar er alla en riktigt fin och minnesvärd kväll, samt önskar er ett Gott Nytt År. Nu taggar vi 2012! ♥


ZINGO&TINDRA ♥





Var ute och fotograferade hundarna, det var ett tag sedan sist nu. Mina fina plöttar. Zingo ville bara ha godis och Tindra var mest intresserad av allt som inte var att sitta fint och stilla. Jag lyckades i alla fall få några bra bilder på dem. Kan ju också säga att de är Cairnterriers, så slipper ni fråga.


HERE COMES ... *dundundun* VIDEOKLIPPET



Stillbilden är smexig, ohja! Enjoy, eller vad man säger.

Kom på att jag glömde att ta med två saker, fick även två böcker. En utav min lillebror och en utav min morbror Henke och hans sambo.

UPDATE:
Inspiration från Sofia, okaajh.blogg.se.


THUMBS UP OHYES



Nu ska jag röja i mitt rum. Jag stökar ner snabbt som skatan! Dunkar (tro det eller ej) Eric Saade på hööööög volym i mina fina högtalare med asbra bas. Jag sjunger med också, det är illa. Vi hörs!


FROM THE GOOD OLD TIMES





Blev lite sugen på att fotografera, så drog fram några av mamma och pappas gamla skivor. Har massor med idéer till framtida fotograferingar, får se om de går att förverkliga. 

Jag tänkte börja fixa iordning för inspelningen av videon där jag visar mina julklappar, så den kommer förmodligen komma upp under dagen om allt går som det ska. Ibland kan ju tekniken krångla endel.

Glöm inte bort att ställa frågor i FRÅGESTUNDEN! [<- länk]


FRÅGESTUND



Det är bara att skicka iväg en fråga i en kommentar. Allt kommer besvaras i ett nytt inlägg om några dagar. FRÅGA PÅ GOTT FOLK!


NU SKA HÄR LÄSAS



Nu tänkte jag sätta mig ner och läsa lite i mina fotoböcker, för att kanske snappa upp ett och annat användbart tips. Ni får ha det så bra!


D R E A M



Tjossan hejsan! Jag vet, jag skulle ha spelat in en video, men jag har legat i sängen och kollat på GLEE hela dagen. Riktigt myyyyys.

Oh, och igår så åkte jag ju iväg med de coola bruttorna Julia och Elin till Västerås för lite shopping. Jag köpte två t-shirts och ett skärp. Förmodligen det sista jag köper på ett tag, eftersom jag har bestämt mig för att spara till en ny kamera. Jag har limmat ihop en gammal plastburk och gjort ett hål i locket, och där kommer alla mina kosingar hamna tills jag har råd med en ny kamera. Har inte riktigt bestämt mig vilken kamera jag kommer köpa, men det kommer i alla fall vara en Canon. Moho, önska mig lycka till.


SO DAMN HOT



Ehm .. yes. Idag har jag haft träning, efteråt så drog hela laget ut och käkade pizza. TREVLANS! Imorrn så åker jag iväg till Västerås på mellandagsrea, hoppas på att få kirra hem lite prylar. Ska även försöka att spela in en video där jag visar alla mina julklappar, mehe. Tills dess så kan ni ju njuta av denna otroligt heta bilden på mig.

INTRESSANT INLÄGG, OHYES!


JULAFTON





Igår firade vi jul hemma hos farmor och farfar! Det var mysigt. Vi åt mumsig julmat, kollade på Kalle Anka, öppnade masor av paket (ni får se vad jag fick sen) och spelade julklappsspelet. Vi var 12 stycken som spelade, man skulle köpa 3 paket var, så det var 36 paket. Jag fick tre paket, yey! Idag bär det av hem till mormor och morfar, dit även min morbror Henke och hans sambo Anna kommer. AWESOME! Hoppas ni hade en jättebra julafton! Kramar.


DAN FÖRE DOPPAREDAN


Förlåt för dålig uppdatering idag. Men idag har jag tagit itu med det sista julstöket. Städat mitt rum, slagit in de sista julklapparna och pyntat granen. Snön har smält bort och lyser med sin frånvaro varje gång man tittar ut. Det känns som att det är 23 november och inte 23 december. Men nu ska vi inte deppa ihop! Det är ju trots allt julafton imorgon! Hoppas att jag i alla fall får lite julkänslor imorgon. Det är det som är det sämsta med att bli äldre, spänningen försvinner. Som ni kanske förstår kommer uppdateringen vara låg, eller inte alls existera nu i helgen, men ni klarar er nog! En riktigt God Jul till er alla! ♥


KIND OF SJÄLVPORTRÄTT













Jag fixade ihop ett provisoriskt stativ gjort av ett skivställ, små plankor och en bok. Satte det på en plastpåse och byggde med snö runt för att det inte skulle ramla. Använde en grenjävel för att få in fokus. Ställde mig framför kameren och .. KABOW! Ytterst seriösa och snygga bilder. Jag borde fan bli modell!


JULAVSLUTNING



Cirkus 17.20 beger jag mig iväg emot min skola. Klockan 18 börjar julavslutningen och 40 minuter senare är jag fri i några veckor framåt! TAGGATAGGATAGGA! Jag är glad. Nu ska jag göra ett försök fixa till mig själv. Kram på er alla tomtenissar!


FARMORS FÖDELSEDAG





Farmor fyllde år igår. Då åkte hela familjen hem till henne och farfar och grattade. Det bjöds på massor av godsaker. Det gillas! ♥


FJÄRDE ADVENT


Glad fjärde advent! ♥

Idag har jag inte gjort så mycket, har mest slappat. Jag och mamma var ute och handlade lite julklappar också! Bara en kvar nu. JIHA! Vid kl. 17 åker jag iväg på match, dock ska jag inte spela. Tills dess ska jag ta det lugnt. Ha det bra!


LUSSEBULLE



Åt nyss denna skönhet. Omnom. Jag chattar med roliga filurer och det snöar. Kan det blir bättre?


VARDAGSLYX



Titta vad jag fick i julklapp av bästa Emma! Den doftar U-N-D-E-R-B-A-R-T och jag älskar den. Fick även boxen med första säsongen av Glee och en stomp (en sak man har när man skuggar i blyertsteckningar). Gosh, jag är så glad! En liten minijulafton fick jag idag, även fast det är en vecka kvar. Mihi, jag och Emma var lite ivriga att ge presenterna till varandra, samt att vi båda har fullt upp nu i veckan.


EN VECKA INNAN JULAFTON





Visst har jag ett snyggt inslagningspapper!? Nästan ännu snyggare ren-presentsnören. WOHO. Ja, jag vaknade ganska tidigt och bestämde mig för att slå in lite julklappar. Har bara tre stycken kvar att införskaffa nu. Men jag har idétorka. Ska se om jag hinner bege mig ner mot centrum efter lunch och jaga ikapp på några.
Sedan är det bara två skoldagar kvar. Tjugonde december är jag FRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII! Jag är glad. Nu är det bara snön som fattas. Men det ska snöa i veckan, så vi får hålla tummarna för att det blir snö på julafton i alla fall.


KÄKAR PEPPARKAKSDEG



Det är så gott. Jag tycker mer om degen än om själva pepparkakorna. Blö, jag mår illa nu. DAMN PEPPARKAKSDEG!

Frågestunden kommer troligtvis dyka upp under dagen om ni har tur.


111215


Text på bilden: Ur Stilla natt.

Jag har precis städat upp lite på mitt rum. Det är så mysigt att vara där på kvällen med bara mina fönsterstjärnor tända. Jag tänkte annordna en liten frågestund här på bloggen inom snar framtid. Vad tycker ni om det?


NY DESIGN


Rand0m bild jag grejade ihop idag p.g.a. tristess.

Jupps, som ni kanske ser så jag grejat om i bloggen! Helt själv. Gud, jag är så stolt. Vi får se om jag byter ut headern, den blev enkel, men det blev en bra kontrast mot bakgrunden. Beröm mig nu. :D Tryck på F5 om du inte ser den.


MIN KAMERAUTRUSTNING



Mitt kamerahus en Canon EOS 50D. Bytte upp mig i januari 2012, efter att ha haft en EOS 1000D i snart två år. Köpte kameran begagnad, men i toppskick för 4300 kr.


Canon EFS 18-55mm var kitobjektivet till min kamera. Numera använder jag det inte så mycket, dock är det bra till de flesta motiv. Exempelbild.



Canon 38-76mm. Fick det här objektivet av pappa sommaren 2010. Han har använt det till sin gamla analoga systemkamera som är köpt år 2000. Har inte använt detta mycket alls. Ingen exempelbild finns tillgänglig.



Canon 80-200mm. Zoomobjektiv som är riktigt bra! Fungerar utmärkt vid konserter när man vill ha porträtt på artisten, på någon sak långt bort osv. Exempelbilder. Fick sommaren 2010 av mammas och pappas kompis.



Canon EF 50mm f/1.8. Jag är K-Ä-R i detta objektiv. Ger supersnygg bakgrundsoskärpa. Är perfekt vid porträttfotografering. Sitter på kameran i stort sett jämt. Nästan alla bilder ifrån juli/augusti är fotade med detta om ni vill ha exempelbilder. Köptes på Expert sommaren 2011 för ca 1300 kr.



Sigma AF Super-wide II 50mm f/2.8 macro. Riktigt bra objektiv med superduper brännvidd. Fick sommaren 2010. Är egentligen till en gammal analog systemkamera, men funkar till min kamera ändå.

ÖVRIG UTRUSTNING:
- Compact flash EXTREME 8 GB minneskort (ca 600 kr)
- Kameraväskor
- Laddare, batteri osv.

- alla bilder i detta inlägg är fotograferade av essa @ essasfoto.blogg.se och får INTE kopieras -


TACK!

found on we♥it, direktlänk.

Jag vill tacka alla som besöker mig varje dag, kommenterar och följer mig på Bloglovin'. Det gör mig så glad! Det är ni som gör att jag vill fortsätta blogga.
Detta året har min blogg gått framåt något oerhört! Besöksstatistiken stiger för varje månad, jag har fått massa nya följare på Bloglovin' och kommentarerna duggar tätt! Jag försöker svara på så många kommentarer som jag kan, bara för att ni är så gulliga och ens orkar skriva dem och skicka iväg dem. Och till de 17 små trollen som följer mig på Bloglovin', tack. Nu laddar vi för ett nytt år, 2012 ska bli så bra!


INGEN RUBRIK-H



Totalt konstig bild, typ helt random. Men jag gillar den. Dunno why.




BEAUTIFUL TRAFFIC DOTS





Mohoho. Fotades genom bildrutan en kväll. Idag är jag sjuk, blö. Sitter och deppar till julmusik. Får hoppas att jag mår bättre imorgon. Har prov att göra. Usch på det med. Hoppas ni har något roligare för er...


PEPPARKAKSBAK HOS FARMOR&FARFAR

Har ni någon tradition som ni gjort varje år sedan ni var små?


LUCIA-A-A-A


Skolans lucia-tåg imorse. Myspys. Har ni sett någon luciatåg?


TODAY:

Jag var glad imorse, fråga mig inte varför. ADGSHFAVHSKGJHAFDGJER


JAG SOM BEBIS


Fotograf: Mamma eller pappa.

Inte så kaxig där eller. Kollade igenom ett gammalt fotoalbum och såg ett gäng superfina bilder, dock väldigt mörka. Så jag tog kort på korten (därav kvalitéten) och redigerade dem. Ganska nöjd. :)


TREDJE ADVENT



GLAD TREDJE ADVENT! ♥ Jag har sovit över hos bästa-kompisen Emma. Vi bakade pizza, moffade oss med godsaker såsom, fruktsallad med grädde, chips, popcorn, dipp och godis! Mumsfilibabba! Ha det bra gott folk! :D


MUFFINS - OMNOM ♥



Jag känner mig så S-J-U-K-T duktig just nu. Liksom titta vad jag har bakat!? Ibland är jag för bra.


FÖRSTA SNÖN! (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)



Vem är glad? ESSA ÄR GLAD! WIHOOOOOOOOO! Första snön! :'''D Som jag har längtat. Jag började skrika och hoppa när jag såg det. Att lite fruset regn kan få en att bli så lycklig. Ett litet mjukt snötäcke har lagt sig över asfalten utanför fönstet. Så vackert. Jag håller tummar och tår för att det inte töar bort. Jag ser fram emot att gå till skolan imorgon. Att få pulsa genom decimeter-tjock snö, HÄRLIGT! Bara den stannar kvar tills dess. Men jo, det får vi hoppas. Vilken überbra måndag detta blev. TJINGELING!


ANDRA ADVENT


Glad andra advent på er! ♥


OMNOMNOM



Nu är ni avis på mig va? Moahahaha! Det ska bli så gott. Nananananana. Me-n, någon har tagit sig några tuggor här!? VEEEEEEEM!?!?!? Säkert Zingo.


LAST CHRISTMAS...



Mohoho. Satt och kollade igenom arkivet för december månad år 2010 nyss. Vilka minnen som återupplivades, och vilken julfeeling jag fick. Som lite krydda på moset har jag plockat ihop en jullista på Spotify. Dock har snön inte visat sig ännu. Men enligt min mac-väderprognos kommer det på onsdag! Får hoppas att det stämmer. :)


JA, VAD SKA MAN SÄGA?


Hanin, Moa och Julia. - aka. the mupps.


TJUVARNAS JUL

bildkälla

Kollade nyss på årets julkalender. Så bra! Jag blev så glad, eftersom förra årets var blö. Tehe, så mysig julstämning den gav mig. Synd att varje avsnitt bara är ca 13 minuter. Men det kommer ju en ny del imorgon. JIHA!


RSS 2.0