You light up my world




Åh, det var superkul att fota ljus! Det var ett tag sedan nu. Den nedersta ska förmodligen användas till ett skolprojekt. Ni kanske får se det när det blir klart, till och med! 

Har en hel hög med läxor att göra, så ska försöka få klart det nu ikväll. Ehe, önska mig lycka till. Men först ska jag käka, göttmos!


Zingo är en cool jäkel



Har ni en sådan här badass hund som har glasögon? Nej, trodde inte det.


'Cause i say jump!



Ett till fotografi från fotograferingen med Evelina. Se de andra bilderna här.


EVELINA



Några porträttbilder jag tog på Evelina tidigare i veckan.


FEST HOS ESSA



Jomen brusiga bilder hej, hej. Aja, bilderna är kassa osvosv, tagen med inbyggda blixten, hög ISO, men motiven är ju det viktigaste. Vi hade så sjukt kul. Omnom. Bästa tjejerna, helt klart!


LUNCH PÅ DONKEN



Idag drog jag och tjejerna ner på Donken på lunchen. Allt som allt var det, jag, Sandra, Jenny, Evelina, Hanin, Linn och Miranda. Tyvärr ville inte alla fastna på bild, eftersom bilderna såg bra ut i kameran, men när det var dag för redigering, då var de suddiga osv. Men Linn och Hanin fick vara med i alla fall. Vi hade apkul, så ni vet. Ehe. Vi hörs!


MELLANMÅL



Idag när jag kom hem kurrade magen något enormt! Så jag bestämde mig att för en gångs skull äta ett ordentligt och smaskigt mellanmål. Hoho. 

Nu framöver denna eftermiddag så ska jag pluggapluggaplugga. Massor av prov och läxförhör på en och samma gång, känns det som. Varför måste allt komma precis samtidigt? Ödets ironi.


ny design!



Tröttnade på att ha en sådan rörig design, så jag letade upp en ny! Denna är gjord av bubblewrappedheart.se, och är superfin! Har dock bytit ut bilder och text i headern, så i princip en ny header. 

Numera hittar ni kategorierna under "Tags" och ni kan läsa om mig under "Profile". Tyvärr så fungerar inte "Contact" i menyn ännu, men det är på gång.

På bilderna i alla inlägg är den en såkallad mouseover också. De är ljusare, men sedan när man drar datormusen över dem så blir de i sitt original. Kolla själva får ni se!

Jag är i alla fall sjukt nöjd. Kommentera gärna den nya designen. :) Tryck f5 om ni inte ser den.


TEA



Jag har varit sjuk de senaste dagarna, that's why uppdateringen har varit låg. Jag kokade iordning lite te til min stackars hals. Bilden ovanför är förövrigt redigerad i PhotoScape, måste lära mig det, eftersom de ska lägga ner Picnik. Men det är jobbigt.


TRUE



COOLASTE BRUTTORNA I STAN



So damn awesome. Skulle ha sovit hos Sandra inatt (muppen med röda vantar ♥) meeeen, jag hade träning, plus att jag ska döma imorgon. Så nu är Jenny, Lisa och Evelina hemma hos Sandra, medans jag sitter här forever alone. Mhm. Godis får jag inte äta heller. Ibland är det hårt att vara jag. Hoppas ni har det bättre.


CANON EOS 50D

bilden är fotograderad av mig och får ej kopieras.

Jag har köpt en ny kamera! En Canon EOS 50D. WOHO! Jag, pappa och min kompis Lisa var och hämtade den idag, eftersom jag köpte den begagnad för 4500 kr. Ett riktigt bra pris för en awesome kamera. Jag har uppdaterat min fotoutrustningskategori. För att se klicka här.


IDAG ÄR DET EN FJORTIS SOM SKRIVER



Jag fyller 14 år idag! YEY. Eller hur man säger. Tårtan här ovanför var hur mumsig som helst. (omnom) Ehe, jag är så glad för allt jag har fått! Tack allihopa! Nu ska jag återgå till att äta överblivna vindruvor. Kram på er! Och grattis till mig!


Liebster Blog Award

Jag har fått en Liebster Blog Award av Linn - tack så hemskt mycket! ♥

"Liebster" är tyska och betyder "käresta". Meningen med Awarden är att man ska få fler besökare genom att man får sin blogg presenterad av andra bloggare.

Det man ska göra när man får Awarden är:
1, Tacka den som gett dig awarden och länka till den personen.
2, Skriv ner de fem bloggarna man vill lämna Awarden till, och låta dem veta det genom att lämna en kommentar hos dem.
3, Till sist hoppas man att de utvalda vill lämna Awarden vidare.

De fem jag vill ge denna Liebster Blog Award till är;
Sofia
Tanja
Rebecka
Amanda
Frida



DIY - REFLEXSKÄRM



Idag har jag gjort en egen reflexskärm. Det man behöver har man för det mesta hemma. En bit kartong, tejp och folie. För panka eller snåla jävlar, som jag själv, är detta perfekt! Om ni tittar på bilderna på mig ovan. Den till vänster är med reflexskärm, den till höger är utan. Vad gör en reflexskärm då? Den lättar upp skuggor i ansiktet vid ex. porträttfotografering, som annars kan vara svåra att redigera bort. Det sparar mycket tid, samt att det blir supersnyggt! 

Gör såhär:
• Klipp/skär ut en rund eller fyrkantig (du väljer själv formen) bit ur en skiva kartong.
• Klä in hela kartongbiten i folie och tejpa fast den på baksidan.
• För att den ska bli lättare att bära med sig, skär ett avlångt ovalt hål i en av kanterna (se bilden på min).

Superenkelt! Till och med jag klarade av det, då gör väl ni det också?


FREDA' FREDA' FREDA'!


tyckte att det var dags för en webbcam-bild igen. tsssss.

Idag är det fredag, men inte vilken fredag som helst! FREDAGEN DEN TRETTONDE! Än har ingen otur drabbat mig, turligt nog. Jag sitter här och gör ingenting. Blö. Vad har ni för er, denna fredag den trettonde?


JENNY, LISA & SANDRA



Stencoola bruttor på bild häröver! Jenny, Lisa och Sandra. Vi gick till H&M och lite sånt nu efter skolan. Awesome! Och om någon av er inte vill vara med på bild här, så får ni skälla på mig, så tar jag bort den på momangen! Och bilden på Jenny är ju för härlig!


HEEEEEEEEJ


gick lös på redigeringen. he.

Tjena-tjena mittbena! Jag har lääänge haft ett objektiv, som har strejkat när jag suttit det på kameran (EOS 1000D). När jag var hos Sofia, så testade vi det på hennes kamera (EOS 350D) och det funkade utmärkt. Idag testade jag det på min kamera igen, DET FUNGERADE! Så nu, officiellt är jag ägare till ett 52mm Sigma super-wide II f/2.8, macro. Wonderful. Bilden ovan är tagen med det, och mer bilder kommer när jag har hunnit fotografera dem, det vill säga. Och visst fan, i så fall måste jag ju uppdatera och lägga till det i kamerautrustningskategorin. Så måste ta bild på det när det är ljust ute. Ciao!


B L U E


åh, är nog lite kär i denna bild.

Förlåt för urkass uppdatering nu de senaste dagarna, men som ni vet så har ju skolan dragit igång. Framöver så kommer uppdateringen bli mycket bättre! 

Bilden här ovanför knäpptes nyss, eftersom jag precis kommit hem från skolan. Vet inte varför, men den är häftig. Exprimenterade lite med vitbalansen, och detta blev resultatet. Awesome! Ni får ha det så bra. ♥


GAMMAL BILD, NY REDIGERING



Riktigt gammal bild det här. Tagen 16/1-2011, så snart ett år sedan. Blev fint med lite ny redigering! Eller vad tycker ni?


BLANDADE NATURBILDER



Som ni kanske ser så har jag bytt bakgrund på bloggen. How awesome!? Den är sjukt snygg i alla fall (om ni inte ser den, tryck f5). Men headern är jag rätt nöjd med, så den får stanna.

Vad tycker ni?


LUNCH-PROMENAD MED DE FYRBENTA



Jag och mamma var precis ute med de små fyrbenta, Zingo och Tindra. Lite kallt bara. Tindris gick på överspeed och Zingo var tvärtom. Sötisar. ♥


BILDER FRÅN DE SENASTE DAGARNA



Jag har nästan precis kommit hem från Sofia. Vi hade apkul i tre dagar och här ovanför har ni ett urval av bilderna jag fotograferade. Sofia filmade en video när vi var iväg och fotograferade. Den är awesome!



Vi är så coola. Gilla oss, älska oss, ät oss!


WATER



Jag och Sofia (aka. Åke) har prickcis grejat lite i Photoshop. Ohyes. Jag har inget intressant att skriva för tillfället, men när jag kommer hem så kommer ni få massor av fina bilder att kolla på. TJINGELING!


HOS ÅKE-H



Nu är jag hos Åke. De ni! Mer bilder kommer sen, lalalalala.



VILL TILLBAKA DIT





IMORGON DRAR JAG TILL DENNA MUPPEN:


bilden är ifrån sofias blogg. (okaajh.blogg.se)

Som rubriken säger. Imorgon tar jag bilen (fast pappa får köra) till Sofia! Det kommer bli så sjukligt kuuuuul! Hon har ju hälsat på mig, så nu var det dags för mig att komma till henne. GDFDHJQFUWQBF, längtar.


CANON EOS 60D



Vilket skönhet! Någon som kan hova upp 10'000 åt mig? Vore snällt.


5 SAKER DU INTE VISSTE OM MIG



• Jag är sjukt mörkrädd.
• Jag kan sitta helt själv och skratta åt TV-program/filmer.
• Jag hatar ost. Som inte är tillagad i ex. ugn. Det luktar illa, smakar illa. Jag kan inte ens ta i det.
• Chokolate fudge brownie är min favorit Ben&Jerry-glass.
• Jag är otroligt dålig på att ta ur laddare ur vägguttaget när min mobil och dator har laddat klart.


SVAR TILL FRÅGESTUNDEN

Här kommer svaren från frågestunden.

När hade du ditt senaste seriösa förhållande?
Tror faktiskt inte att jag har haft något som kan räknas som seriöst.

Om du fick alla pengar i världen, vad skulle du göra då?
Hm. Alla pengar i världen. Jag skulle nog dela ut alla pengar igen, för vad ska jag ha alla pengar i världen till? Det är ju supermycket! Men jag skulle behålla lite själv och köpa lite kamerautrustning, kläder och andra braiga saker.

Vad är din favorit glass-sort?
Åh, det är nog melon! Men Magnum strawberry white är inte heller fel. Och mums, Ben & Jerry. ♥

Om du fick flytta vart som helst i världen, vart skulle det vara?
Jag skulle bo kvar där jag har mina nära och kära faktiskt. Men vem skulle inte vilja bo i London? Trevligt.

Hur gammal var du när du började fotografera?
Ja, innan jag köpte min systemkamera i juni 2010, så fotade jag med mammas och pappas digitalkamera. Runt 2009 så utvecklade jag väl ett fotointresse, sedan dess har det bara rullat på.

Vilket program har du tänkt att välja inför gymnasiet?
Ja, jag har ju några år kvar i grundskolan. Men funderar på att gå en fotolinje. Något estetiskt blir det väl alla gånger, men natur är ju smart om man vill ha behörighet till de flesta högskolelinjer.

Vad gör du helst på fritiden (förutom att fotografera)?
Jag tycker om att rita och måla, skriva och vara med mina vänner. Men att bara se på en film med familjen är ju också mysigt! Vad jag gillar att göra beror på vilket humör jag är på helt enkelt.

Hur många besökare har du per dag?
Oj, oj. Det varierar beroende på hur aktiv jag är i bloggen. Men 20-60 unika besökare varje dag i alla fall. Dock är mitt besöksrekord drygt 120.

Vilka bloggar läser du?
Mest fotobloggar, eftersom det är mitt stora intresse. Det är kul att hitta inspiration från andra som gillar samma saker! Sedan läser jag mina kompisars bloggar, lite humorbloggar, fast ärligt, inte en enda modeblogg.


RSS 2.0