• tänkte höra av mig

Hejhallå! Sitter i soffan med feber, snorig nästa och ondig (säger man ondig?) hals. Det gillas inte. Får underhålla mig med datorn&böcker&TV'n. Lilla vovven Tindra håller mig sällskap, sicken gosig hund jag har ‹3
Igår åkte jag och pappa till Örebro. Då såg jag en bil som hette RAP. Jag skrattade.
Om min lilla kompis Eve kikar in här, hälsar jag. (;
TJINGELING!


D A N N Y

- bilderna är fotade av mig och får inte kopieras -


hihohoho

Det var en gång två tomater som skulle korsa en väg.
Den första tomaten höll på att bli överkörd, men klarade sig.
Då sa den andra tomaten "Naej, nu förstörde du ju skämtet!"


fredagsmys

Tjollahopp! Sitter och tittar på Ice Age 2 med mamma och en liten gullig vovve som ligger på rygg och sover. Min lilla Tindra ♥ Är lite småhungrig, så ska nog koka mig lite te och fixa en macka med hjärtsalami. (; Fortsatt trevlig kväll people of internet!


får får får? ne-ne, får får lamm.

någon choklad-sak som lillebror lånde ut för fotografering. desvärre är fåret nog uppätet nu :'c


i mina högtalare

if i'm james dean, you're audrey hepburn - sleeping with sirens ♥
gosh, så aZm. mykke bas å' sånt najs. LÖÖÖÖW.


piroger

Mamma bakade piroger idag! DOM VAR GOOOODA! ♥ Tänkte då dela med mig av the aZm receptet, så att ni också kan njuta av dessa läckerheter! Visst är jag snäll? Mja, jag har mina stunder.

Det blir 12 st av detta recept ~

Deg:
75 g smör
5 dl mjölk
25 g jäst
15 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 uppvispat ägg

Fyllning:
500 g köttfärs
2 gula lökar
1 paket tacokrydda
2 dl creme fraiche - paprika chilli
ca 200 g riven ost
ev. en halv burk fetaost

DO LIKE THIIIIS:
1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken. Dra kastrullen från plattan. Degvätskan ska vara 37 grader. Smula jästen i en bunke, häll över degvätskan. Rör med träsked så att jästen löses upp. Tillsätt mjöl och salt, knåda till en slät deg. Tillsätt mer mjöl om det blir kladdigt. Jäs degen 30 min på dragfri plats. Lägg en bakduk över.
2. Skala gul lök, finhacka den. Bryn den tillsammans med köttfärsen. Tillsätt tacokryddan + ½ dl vatten. Låt puttra en stund. Låt allt svalna och rör i creme fraichen i köttfärsen.
3. Vispa upp ägget med en gaffel. Ta upp och knåda degen. Dela den i tolv bitar. Rulla bullar och kavla ut varje till en rund platta, ca 15 cm i diameter.
4. Fördela köttfärs och ost som en sträng på rundeln. Pensla degkanten med ägg. Vik ihop cirkelns sidor, nyp ihop ordentligt till en kanotformad pirog. Nyp kanten till ett vågmönster, lägg pirogen på en plåt. Pensla med ägg, grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 20-25 min. Servera en god sallad till.

Lycka till med era piroger folks! Jag tycker att piroger är ett roligt ord, btw. Hihohoho.


fjolla #1

Zingo-bingo hade så långt hår att han inte såg något. Jag kände mig snäll och satte på honom en fin-fin lila tofs. Han blev seénde igen! Dock ser han ut som en riktig fjolla, fast det visste vi väl redan att han var ♥


pink flower-power



medeltidsmarknad i arboga ~

| 1. 'Huvudgatan' i Arboga | 2. Kyrka | 3. Kransar som små 'medeltidsflickor' hade runt huvudet | 4. Brända mandlar| 5. Arbogaån | 6. Halsband | 7. Förrätten som vi åt | 8. Blommor | 9. Varmrätten |

Igår tog hela familjen bilen till Arboga. Det var nämligen den årliga Medeltidsmarknaden där! Vi strosade runt bland alla uppsatta bord en stund, innan vi gick och käkade. Det var riktigt mysigt!


detaljer från mitt rum



fullspäckad dag!

Hej-hopp!
Dagen startades med att väckarklockan ringde kl. 7. Hade egentligen ställt den på kl. 8, det måste ha blivit fel. När jag insåg mitt misstag var det inga glada miner, inte. Efter en timmes teve-tittande gick jag ut på en 20 minuter lång promenad med hundarna. Runt 9 mötte jag upp Emma på gymmet. Vi var där en timme, sen cyklade jag hem svettig och trött. Jag hoppade in i duschen och runt halv två träffade jag mormor på stan. Handlade nya jeans och tre toppar på JC, så är nöjd. Vi handlade med oss fika hem till min lilla moder. Nu ska jag nog städa lite, det blir kul, för man vet att det blir fint efteråt. Det får man trösta sig med. Hoho. ♥


spidernet



SMURFINVATION!



a w e s o m e n e s s.



rosa små blommor



gult är [inte] fult



rövbär



åke och ragnars tripp till e-tuna!

Gårdagen var en kul dag. En riktigt kul dag. På de flesta bilder ser ni Åke, Åke är väldigt awesome! Iallafall träffades jag [jag är Ragnar ---> se åkes blogg-inlägg] och Åke igår på Parken Zoo. Töhö, mycket aZm. Sedan fnuttade vi iväg oss till Tuna Park. Dagen i sin helhet var den bästa på väldigt, väldigt länge. ♥ KÄRLEK TILL ÅKE!
Åke får gärna säga till om han mot förmodan inte vill ha någon av dessa bilder på sig på min blogg.


RSS 2.0