BOWLING



Idag var jag och bowlade med dessa två filurer! Sandra och Jenny är deras namn. Det var riktigt skoj! :D Upnext: fortsätta städa rummet. Hur ofta städar ni era rum?


FÖRSTA ADVENT



Glad första advent på er gött fölk! Nu är vi inne i jule-virveln igen. Mysigt tycker jag. Här har det regnat hela dagen, ingen snö så långt ögat kan nå. Dagen tillbringades med Emma på Marieberg. Lite julklappar inhandlades, en skjorta till mig (gah, den är dösnygg) och Photopearls! Sök på Panduro's hemsida om du vill veta vad det är. Jag håller på att pärla nu, när den är klar får ni se resultatet. Nu ska jag äta lite. Pusshej.


EVE #2



Ni kan hitta de andra bilderna jag har fotat på Eve här! Eller här om ni så vill. [här kan ni också klicka!]


PLUGGIS MED EMMIS!


Två ytterst coola pricikorvar "pluggar".


PON&ZI


by: Jeff Thomas


Åke is in the HOUSE!



Hej alla Essas bloggläsare! (där sa jag b.l.a. hej till mig själv)
Essa ville nya upp sin blogg så lilla jag gjorde en ny header till henne. Mitt namn är alltså Sofia -a.k.a. åke- och jag råkar vara vän med Essa!
Jag hoppas både ni och Essa kommer trivas med den! Allt är gjort under hennes önskemål så jag vill absolut inte själv ta åt mig äran för själva idén.

Ha det bäst, flodhäst(ar)! :)
Update: Tryck på f5 om ni inte ser den.


live. love. laugh.



EVE #1





sista bilden är klockren! eve i ett nötskal.

Var ute och fotade med Eve efter skolan. Det var kul! Mer bilder kommer när jag orkar redigera.


SPÖKIGT VÄRRE!


Uh! Läskig bild. Denna ska användas till en svenska-uppgift. Vad tycker ni? :)


DIMMA OCH SPINDELVÄV





Idag är det väldigt dimmigt här i Köping! Min snälle far skjutsade ner mig till Ströbohög (en stor kulle där man kan åka pulka) där det är mycket åkrar och natur. Det var väldigt disigt och snöade (!) lite, så fick inga bra landskapsbilder. Hur är vädret hos er?


FULLMÅNE


Använde mitt 80-200 mm-objektiv, har sedan beskärt bilden om ni undrade. :)


GÅRDAGSKVÄLLEN


det var mörkt = hög ISO = BRUS = ledsen essa. :<

Igår var jag, mamma och mormor iväg på någon "tjejkväll" (men det var killar där) som JC och Epok hade. Det fanns lite smått och gott att äta (poäng från min sida) och massa erbjudanden. Det var hur mysigt som helst, dock var det smockat med folk. Men det var roligt! 

Idag var det inte lika kallt som det har varit de senaste dagarna. Skönt! Dock var det ganska fuktigt ute och det gillar inte mitt hår. Det blir mobbat på en gång. *tumme ner* Mjo, jag har lite matte att göra, mene, är inte ett dugg pepp på det. Aja, det måste bli gjort. Hejsvejs!


DET ÄR HÄRLIGT ATT FOTA I MOTLJUS!



Ja, testa någon gång att fota i motljus! Det är sjukt kul och om man får det rätt, blir det fina bilder! Till dessa har jag använt mitt macroobjektiv 50 mm f/ 1.8. Jag hade 1/800 s i slutartid, 1.8 i bländare och 200 i ISO. Lycka till!


KÖTTBULLAR, SAKNAD & HÖSTSOLNEDGÅNG


Togs idag direkt efter skolan, så ja, det har varit väldigt bra väder idag, dock väldigt kallt! *brrr*

Jag har precis ätit lite köttbullar och potatisgratäng (mysko kombo), skoldagen var halvseg, dock accepterbar. Jag saknar Sofia och vill träffa henne snart igen, samtidigt som jag är glad över att jag inte har en hel hög med plugg väntandes på skrivbordet, men den tiden lär ju komma inom en snar framtid, i alla fall. Nu ska jag nörda dator och titta på TV om ni undrar. Sedan tycker jag att ni har varit lite dåliga att kommentera, ändå vill jag tacka alla nyfikna som kikar in här på bloggen dagligen, CREDS!


JUL, JUL STRÅÅÅÅÅÅÅÅLANDE JUUUUUUUL!



Jag längtar till julen! Skulle också vara mysigt med lite snö, tycker inte ni? Det blir ju också lite ljusare ute när snön kommer, eftersom allt blir vitt. Snöänglar, snöbollskrig, myyyyys! Julmat, julklappar och allmänt julmys är ju inte heller fel. Men snart blir det till att baka (äta pepparkaksdeg för min del, hoho) pepparkakor, koka knäck och pynta granen. PEPPA JULEN! ♥


FIN-MIDDAG



Igår kväll åt vi finmiddag med hummer till förrätt och fläskfilé till varmrätt! Det var mycket gott. (: [förlåt för brusiga bilder, var tvungen att ha hög ISO]


MIN SMASKIGA LUNCH


Nudlar, kycklling och grönsaker och friterade räkor!


Ananas och persika.

Jag och min lilla familj drog idag på lunchen till kinaresturanden Xuan, vid Big Inn. Det var riktigt mumsigt, men jag blev övermätt. D: Om ni någon gång får för er att besöka lilla Köping, ät där! Det är buffé och man får äta hur mycket man vill! AWESOMENESS! Men nu måste jag sluta skriva, lillebror börjar bli otålig och vill ha datorn. Mehe, vi hörs!


före VS efter redigering

FÖRE

EFTER

Yesbox! Som ni ser på den övre bilden, är den väldigt tråkig och allmänt kass. Jag trodde att den bilden var ett hopplöst fall, men icke! Detta har jag gjort: Ändrat exponering (ljusat upp bilden), fixat färgmättnaden, lagt på några lager skärpa och lagt till lagret Cross Process (fade: ca 48) som finns under EffectsPicnik.com. Jag tycker att min insats med denna bild är helt okej, men vad tycker ni? :']


MIN SUPERSNYGGA BRO...EH SYSTER, ELLER BROR.


åmaygad vad lång tid det tog att redigera dessa bilder!

Mja, min vanligtvis bror klädde ut sig till tjej i helgen. Han skulle nämligen på Halloween-fest. Mehe, he's very girly! Jag sminkade honom och vi rotade fram lite gamla kläder och åkte till centrum och köpte en lila (wtf!?) peruk. Han var iallafall väldigt fjollig.


RSS 2.0